Recuperem els corriols del Montseny


Activitat programada en el marc de la Setmana de la Natura 2021

Restaurarem  corriols de muntanya malmesos per les curses il·legals de trial al Parc natural del Montseny

Enguany ens proposem participar a la Setmana de la Natura amb un nou objectiu: la restauració d’alguns corriols de muntanya malmesos per activitats motoritzades no autoritzades, que perjudiquen seriosament el sòl, provocant zones d’erosió intensa en zones de bosc amb forts pendents. La particularitat d’aquesta intervenció és que es farà en zona protegida del Parc Natural del Montseny, o bé en zones límit del Parc.

Es duran a terme dues activitats paral·leles que s’iniciaran, simultàniament, el dia 30 de maig. La primera d’aquestes (vegeu al mapa amb punts vermells a l'enllaç següent:

Enllaç mapa

consistirà en la instal·lació de plaques informatives (facilitades per l’Oficina Tècnica del Parc Natural), on s’explica que el corriol s’està restaurant per tal de recuperar les seves característiques originals i s’indiquen les activitats que no s’hi poden fer en aquest entorn. La segona activitat (marcada amb un punt blau al mateix mapa), a banda d’incloure també la senyalització anteriorment descrita, correspon a la regeneració d’un tram del camí, utilitzant materials, eines i tècniques de regeneració del sòl en un entorn de muntanya amb pendent rigorós. Per aquesta tasca es necessita el concurs d’experts en regeneració de sòls. Aquesta segona activitat té la pretensió de ser continuada en el temps, repartint-se en diferents fases i dies posteriorment.

Data: diumenge dia 30 de maig
Hora: 10:00h
Durada prevista: 3h
Lloc de trobada: Bar La Nau a Sant Esteve de Palautordera
Ubicació: Ctra.BV-5301, km7

Cal arribar amb vehicle particular fins el punt de trobada, dur calçat de muntanya, guants de treball i moltes ganes de treballar per la natura!

És necessària la inscripció prèvia en aquest enllaç.

És una activitat organitzada per: Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

Comentaris