Manifest en contra del circuit de Cros a Sant Feliu de Codines

 


L'Ajuntament de Sant Feliu de Codines va concedir el permís d’activitat econòmica necessari per permetre la creació d’un circuit de cros en una zona d’interès ecològic destacat inclosa en la figura internacional “Important Bird Areas” (139) i rodejada de zones d'interès de flora i fauna (zona ZEPA, PEINs, Xarxa Natura 2000....).

El projecte va ser aprovat per l’admimistració, tot i que l’estudi d’impacte ecològic presenta mancances greus.

L'espai que es malmetrà acull a més de 70 espècies de mamífers, amfibis, rèptils, aus i invertebrats que es trobem protegides pel decret legislatiu 2/2008 sobre la llei de protecció dels animals o bé són inclosos al Decret Europeu aus (Directiva 2009/147/ CEE) i directiva Hàbitats (Directiva 92/43CEE). 

Cal Sumar-hi el fet que algunes de les aus protegides que s’hi troben són nidificants. S'hi troben també moltes altres espècies de fongs i vegetals, així com vertebrats i invertebrats  que no apareixen recollides en aquestes figures però que constituïen un mosaic ric, on la fauna que hi vivia hi trobava refugi, zona d'alimentació i de reproducció.

En la zona afectada s’hi troben també basses naturalitzades amb vegetació de ribera, alzinars, pinedes (pi blanc, pi roig, pi pinyoner) i pastures també naturalitzades mantingudes de manera natural per herbívors.  L'espai s'havia convertit en un dels més rics en biodiversitat de lepidòpters i altres insectes del municipi. Destaquem que les pastures naturals són formacions que han desaparegut pràcticament per complet al Vallès.

Per tots aquests motius mostrem el nostre rebuig a la construcció d’un circuit de cros en aquest espai, que no serà compatible amb la preservació de la diversitat d’espècies ara presents, algunes de les quals, insistim són protegides per diverses normatives estatals i europees. 

Durant les obres d’adequació de l’espai s’ha observat que no s’han complert algunes de les directrius establertes a l’estudi d’impacte ambiental, especialment la referent a la necessitat de preservar les basses. 

També posem de manifest la incongruència de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines concedint aquest permís, havent signat el pacte d'alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic amb el compromís de reduir en un 55% les emissions de CO2 per l’any 2030. 

Considerem que són accions incompatibles que posen de manifest la manca d’una voluntat ferma de treballar per a un municipi més verd i sostenible, lliure de contaminació atmosfèrica, acústica i respectuós amb la biodiversitat i les lleis que l’emparen.

No podem acabar sense qüestionar-nos, en plena crisi climàtica i pèrdua de diversitat “Què val més? La diversió contaminant, sorollosa, erosiva i gens sostenible d'unes quantes persones, o la preservació d’un espai singular, ric en biodiversitat -- és a dir, la vida de moltíssims organismes-- que ens permet gaudir d’un entorn saludable i preciós? 

Segeuix el fil a:
https://twitter.com/sosvalles/status/1427538873639391233

Comentaris

  1. Sense natura no som res, no tindríem casa, menjar, aire ni aigua. No ens podem permetre destruir-la pels nostres propis interessos humans desconsiderats, superficials i egoistes. No a la destrucció medi-ambiental i no a la falta de respecte a la mare terra que ens nodreix amb tota la seva generositat i abundància. Sí a la consciència i sí al respecte per tots els éssers vius, que encara que no pertanyen a l'espècie humana, han contribuït i segueixen fent-ho, millor que nosaltres, a un equilibri i harmonia de tot aquest planeta.
    Contribuiu amb els vostres comentaris pel bé de tots plegats: humans, animals i vegetals...

    ResponElimina
  2. Endavant amb la iniciativa!, cal aturar les agressions a la natura en aquest país on les prioritats estan tan mal enteses. No pot ser que una activitat "esportiva" o lúdica tan altament impactant passi per damunt de les lleis estatals i europees de protecció d'espècies! Cal aturar aquest circuit i recuperar l'espai afectat. Que no són conscients que agressions reiterades com aquestes són les que ens han portat a una situació de crisi ecològica global i pèrdua d'espècies? El territori és limitat, deixem respirar la vida que ens permet respirar!

    ResponElimina
  3. Aturem aquesta desgràcia! Com és possible que hagin donat permís per fer aixo? No s'enten! He vist com ho deixen tot aquestes motos i és un horror. Prepareu-vos pel soroll i la polseguera, molts anims i força per aturar aquest circuit

    ResponElimina
  4. Gràcies companyes i companys per la vostra lluita a SFC.
    Confio que en aquest cas entre tots siguem capaços d, aturar la construcció del circuit

    ResponElimina
  5. El tema de les motos de trial al camp és una vergonya. El medi natural no és un terreny de joc per fer el brétol amb màquines. En ple canvi climàtic ens hem de veure així? A més les administracions no fan res per evitar el gamberrisme motoritzat als boscos de casa nostra, on es passejen impunement pels corriols, rius, torrents i per allà on volen. Que els hi muntin un tinglado en una nau industrial i vagin allà a distreu-re's.

    ResponElimina
  6. Decreixement JA, no val creixer i creixer i creixer, correr, correr i correr, destruint l'entorn.... la diversió d'una poca gent no hauria de passar per sobre del ma teniment de la biodiversitat

    ResponElimina
  7. No teneb vergona els de l'ajuntament. Molt rollu d'independència i després tractem el pais aixi. A la merda!!!

    ResponElimina
  8. Destruir la naturaleza para que cuatro inconscientes montados en ruidos destrozones se consideren deportistas del motor... Eso es corrupción pura y dura por parte del ayuntamiento. ¿Sabe alguien los beneficios que puede suponer para el pueblo y los vecinos este proyecto? Pues eso...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada