Veïns de Vilamajor i Llinars es mobilitzen per reclamar un via segregada per a bicicletes que connecti els dos pobles

 

Hi van participar una setantena de persones

Una setantena de persones van participar dissabte en una bicicletada per reivindicar la construcció d’un carril bici paral·lel a la carretera que connecti els nuclis urbans de Sant Antoni de Vilamajor i Llinars.

Ho van fer seguint la convocatòria feta per la Coordinadora de Llinars, Vlamajor i Llinars Pedalem i Llinars Pro Carrils Bici amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Antoni i de la plataforma d’entitats ecologistes SOS Vallès.

Els participants van sortir de Llinars i Vilamajor i es van trobar a l’entorn del Teatre Auditori de Llinars, on es van fer parlaments per reivindicar la petició. Després, van anar fins a Sant Antoni de Vilamajor plegats.

Recorden que la distància entre els dos pobles es pot fer en 10 minuts en bicicleta i defensen que la creació d’una via segura afavoriria l’ús de la bicicleta per la mobilitat quotidiana reduint la que es fa en vehicle privat. També que es generarien nous llocs de treball vinculats al món de la bicicleta.

L’acte també va reclamar la creació d’altres connexions interurbanes i va qüestionar la construcció de carrils bici al costat dels cursos fluvials per protegir aquests espais ecològics com a connectors i reservoris de biodiversitat.

Comentaris