Es obre el camí a la desaparició del connector ecològic del Pla del Morató!

 


El proper Ple del 26 de setembre aprovarà el conveni urbanístic que obre el camí a la desaparició del connector ecològic del Pla del Morató!

L’actual Planejament urbanístic li va donar la protecció de connector ecològic, donada la seva importància en el territori. A més aquest espai forma part del connector ecològic més ampli anomenat del Pla de la Calma al Corredor Montnegre. La futura urbanització arran de la carretera, sigui d'edificis com de zones verdes urbanes, tallarà definitivament la connexió biològica que venia exercint malgrat tot.

ERC de Llinars sempre ha proposat el continu urbà de Llinars i Cardedeu i aquest és el darrer espai lliure que queda. 

ERC diu que s’aconseguirà un gran espai lliure de titularitat pública, però de què serveix si quedarà completament aïllat de l’entorn des del punt de vista ambiental, amb una pressió urbana enorme sobre la riera d’Alfou. La riera tindrà una nova carretera molt a prop, per donar accessibilitat al polígon industrial del Mogent, i que provocarà una pressió ambiental molt forta de trànsit pel bell mig d’aquest indret de gran vàlua ambiental. I les noves zones verdes que s’emplaçaran al costat provocaran la seva desnaturalització.

ERC argumenta que quedarà molt sòl públic, gràcies al fet que els propietaris han fet molta cessió de sòl. Però no oblidem, que en Sòl No Urbanitzable, encara que sigui públic, sempre es poden emplaçar activitats o equipaments d’interès públic. Això obra la porta a què en aquest sòl públic es puguin acabar construint edificis i equipaments (poden ser de gestió privada) amb l’excusa de l’interès públic. 

El sentit comú ens fa plantejar un seguit de preguntes: Què hi ha darrere d’aquesta cessió? A qui beneficiarà? Què s’acabarà fent? 

Amb aquest conveni que s’aprovarà i que s’incorporarà al POUM, així com amb la resta de sòls industrials previstos pel futur POUM (Can Llobera, Can Tàpias i Can Colomer) Llinars serà un continu urbà que tallarà completament la connexió biològica entre el Montseny i el Corredor Montnegre en el municipi.

Donades les circumstàncies en què ens trobem de canvi climàtic i de crisi biològica, aquest conveni i la revisió del POUM tindran grans impactes ambientals en el nostre municipi i a l’entorn. Com sempre hem dit des de l’entitat ecologista La Coordinadora de Llinars, el canvi climàtic i la crisi de la biodiversitat tenen responsables polítics amb noms i cognoms!